FULL-SERVICE BELADINGSCOMPUTER BINNENVAARTTANKERS

gepubliceerd op di 16 juni 2015

Het ongeluk met de Waldhof op de Rijn in januari 2011 heeft geleid tot nieuwe ADN wet- en regelgeving rondom het bewijzen van voldoende stabiliteit van tankschepen*. De bedrijfs-, beladings-, en ballasttoestand moet worden weergegeven in het stabiliteitsboek. Indien de berekening van de diverse toestanden vooraf in de praktijk onuitvoerbaar is, moet een beladingscomputer, die de gegevens uit het stabiliteitsboek bevat, worden geïnstalleerd en gebruikt. Deze beladingscomputer moet zijn goedgekeurd door het Klasse bureau dat verantwoordelijk is voor de classificatie van het schip.

Transafe & SARC, beiden marktleider, bieden een unieke dienst inclusief LOCOPIAS beladingscomputer software conform de nieuwe ADN 2015 wetgeving. Naast de software van SARC biedt Transafe de mogelijkheid tot het opmaken van de stabiliteitsboeken en diverse op maat gemaakte trainingen aan boord.

Waarom is dit product uniek?

  • Full-service formule: U wordt als binnenvaartondernemer volledig ontzorgd. Tijdens een assessment aan boord
worden de openingen, kruiplijnpunten en waterdichte indeling gecontroleerd. Wij verzorgen de nieuwe stabiliteitsboeken en beladingscomputer software die gekeurd wordt door uw Klasse bureau. De software wordt aan boord geïnstalleerd en uw personeel getraind in het gebruik.
  • Stabiliteit-, sterkte- en lekstabiliteit- berekeningen volgens de ADN 2015 eisen.
  • Binnenmaat programma’s: De software kan gekoppeld worden met binnenmaat (laad en los) programma’s, zodat de gegevens van de niveaumeters van de tanks ook in de berekening worden meegenomen.
  • Premium pakket: Bij een kritische lekstabiliteit kan het premium pakket uitkomst bieden, zodat u wel de gewenste diepgang kan behalen. De definitieve pakketkeuze kan worden gemaakt op basis van de nieuwe stabiliteitsboeken.
  • Koop of huurkoop: U kunt kiezen voor onze unieke huurkoop-constructie, dan bent u na 4 jaar (16 kwartalen) volledig eigenaar van deze unieke software. Het is ook mogelijk om alles direct te kopen en in één keer te betalen.
  • Support & training: Tijdens deze huurkoop periode heeft u recht op support en ieder jaar kunnen twee bemanningsleden per schip kosteloos de cursus ‘Stabiliteit’ volgen bij de Transafe Academy.

Wij helpen u graag de juiste pakketkeuze te maken.

Voor meer informatie, neem vrijblijvend contact op met uw veiligheidsadviseur bij Transafe op telefoonnummer + 31 (0)78 68 243 00.

Transafe

Transafe is een onafhankelijk bedrijf en verleent diensten aan de maritieme sector, terminals en aanverwante bedrijven in de maritieme industrie. De dienstverlening focust zich op het ontzorgen, supporten en continu verbeteren van processen welke gerelateerd zijn aan veiligheid, gezondheid, welzijn, milieu, kwaliteit en beveiliging. De regelgeving en ‘best practice’ wordt hierbij in ogenschouw genomen. Via ons emergency response telefoonnummer zijn wij 24/7 bereikbaar.

SARC

SARC BV levert al meer dan 25 jaar met veel succes LOCOPIAS beladingssoftware, waarmee aan boord de ligging, stabiliteit en langsscheepse sterkte voorafgaand aan de reis getoetst kan worden. LOCOPIAS is ontwikkeld op basis van PIAS, een door SARC gemaakt programma waarmee stabiliteitsberekeningen worden gemaakt door vele ontwerpbureaus. De invoer van het scheepsmodel in PIAS is direct te gebruiken in LOCOPIAS.

Switch The Language
    Winkelmand