TITAN LNG EN TRANSAFE TEKENEN EXCLUSIEF SAFETY TRAINING CONTRACT VOOR LNG BUNKERING

gepubliceerd op ma 11 juni 2018

De nautische bemanning van Titan LNG, geleverd door operator AMS, zal een uitgebreid, maatwerk-trainingsprogramma volgen  

Ter voorbereiding op Titan’s eerste Ship-to-Ship LNG-bunkeroperaties eind dit jaar, ondertekenden Titan LNG en Transafe een exclusief, langdurig veiligheids-opleidingscontract voor LNG bunkering. De FlexFueler, Titan’s LNG-bunkerponton in aanbouw, zal aan het eind van dit jaar operationeel zijn.

Ronald van Selm, COO van Titan LNG, “Veiligheid staat voorop bij alles wat we hier bij Titan LNG doen. Om ervoor te zorgen dat onze nautische bemanning zich bewust blijft van het belang van veiligheid, hebben we Transafe gekozen als onze exclusieve partner van dit uitgebreide LNG-veiligheidstrainingsprogramma voor ons eerste ponton, maar ook voor onze toekomstige bunkerschepen.”

Cristiaan Heuvelman, Managing Director Transafe: “Het belang van LNG als scheepsbrandstof groeit beduidend snel. Wij trainen steeds meer bemanningen om veilig met LNG te werken als schone brandstof. Het past in onze strategie om onze training-modules ook uit te breiden voor LNG-bunker leveranciers. Titan is de eerste LNG bunker-leverancier, die zich verbindt aan dit hoogwaardige trainingsprogramma en toont hiermee hun toewijding aan veiligheid.” De training omvat simulaties van risicoscenario’s in het gloednieuwe trainingscentrum van Simwave en aanvullende praktijktraining in het gerenommeerde Falck LNG-trainingscentrum in Rotterdam. Igor Jansen, directeur van AMS, de operator van de FlexFueler en aanbieder van de bemanning voegt hieraan toe: “Met dit extra, LNG-specifieke programma zullen we de standaard stellen voor veilig LNG-bunkeren in de ARA-regio. Alle bemanningsleden ontvangen een zevendaags trainingsprogramma dat voldoet aan de eisen van de International Association of Ports and Harbors (IAPH).

Over Titan LNG:

Titan LNG is een toonaangevende fullservice-leverancier van LNG voor de maritieme en industriële markten in Noordwest-Europa. In de maritieme sector is Titan LNG gespecialiseerd in het leveren van flexibile LNG-oplossingen aan scheepvaartklanten, zoals het T-stuk voor gecombineerde bunkering van vrachtwagen naar schip en de FlexFueler LNG-bunkerpontons voor schip-schip-levering.

Over Transafe, Simwave en Falck Safety Services:

Transafe, Simwave en Falck Safety Services werken nauw samen op het gebied van training en veiligheidsmanagement. Transafe heeft ruime ervaring met LNG aan boord van schepen en wordt ondersteund door Simwave op het gebied van simulator-training en Falck voor de brandbestrijdingstraining. De combinatie van deze marktleiders creëert een uniek product dat volledig voldoet aan de eisen van IAPH en de IGF-code.

Over AMS:

AMS loopt voorop op het gebied van schoon vervoer en bunkering over de binnenwateren. AMS heeft zeven schepen in beheer, waaronder motortankschip Amulet. Dit is de eerste dieselelektrische binnenvaarttanker die verschillende prijzen heeft gewonnen voor de behaalde koolstofreductie in combinatie met uitlaatgaskatalysatoren. AMS bezit ook de Ecotanker II en Ecotanker III, de eerste twee en enige 100% LNG-elektrische schepen in de ARA-regio.

Switch The Language
    Winkelmand