ADN BASIS

Deze opleiding is door het CCV gecertificeerd en wordt afgesloten met een examen bij het CCV (dit is mogelijk op diverse locaties door heel Nederland). Transafe kan voor u een examenplaats reserveren en de examenaanvraag verder voor u verzorgen.

De cursus ADN-basis bestaat uit 4 dagen theorie en 1 praktijkdag. De lestijden zijn van 08:45 uur tot 16:30 uur.

Onderstaande onderwerpen komen aan bod:

 • ADN-wetgeving voor het vervoeren van gevaarlijke stoffen
 • Bouw en uitrusting
 • Meettechnieken en monstername
 • Kennis van producten
 • Laden, lossen en vervoeren
 • Documenten
 • Gevaren en voorzorgsmaatregelen
 • Praktische oefeningen
 • Behandeling van laadruimen en aangrenzende ruimten
 • Behandeling van ladingtanks en aangrenzende ruimten
 • Blootstelling aan gevaar en voorzorgsmaatregelen
 • Stabiliteit

De kosten van deze cursus bedragen € 869,00 exclusief BTW en de kosten van het examen bedragen € 114,50.

Digitaal lesmateriaal, de lunch, de praktijkles op locatie (brand blussen) en het verzorgen van de examenaanvraag zijn bij de prijs inbegrepen. Eventuele herexamens zijn niet bij de prijs inbegrepen en worden apart gefactureerd. De kosten van een herexamen bedragen € 114,50 exclusief BTW.

Let op: Transafe is geen examenlocatie. Het examen wordt afgenomen op een locatie van het CCV. Om de door u gewenste datum en locatie af te stemmen, raden wij u aan meteen contact met ons op te nemen nadat u een bevestiging van inschrijving heeft ontvangen. Het examen moet binnen zes maanden na het einde van de opleiding plaatsvinden.

Bent u al klant van Transafe, dan ontvangt u 5% korting op de cursusprijs.

Tijdens de lessen kunt u gebruik maken van ADN-wetgeving 2019-2020. Deze boeken kunt u na afloop van de cursus meenemen en gebruiken tijdens het examen. Tijdens de gehele cursus moet u zich kunnen legitimeren met een geldig legitimatiebewijs. Zonder geldig legitimatiebewijs is deelname niet mogelijk.

Voorbereiding op de cursus:
Voor al onze cursisten stellen wij GRATIS de ADN-examentrainer beschikbaar. Dit is een online tool die uit de officiële ADN-examenvragencatalogus een proefexamen voor u samenstelt. Met dit programma kunt u eindeloos multiple choice-vragen oefenen.

Omdat er tijdens de cursussen weinig gebruikt wordt gemaakt van het cursusmateriaal hebben wij ervoor gekozen dit alleen nog digitaal te verstrekken. De informatie in de cursusmap dient als naslagwerk en ter verdieping van de lesstof. In de lessen zal deze informatie door middel van een presentatie getoond worden. U ontvangt een e-mail met daarin extra informatie over hoe u het digitale cursusmateriaal kunt bereiken. Indien u het cursusmateriaal toch hard-copy wilt ontvangen, kunnen wij dit voor u verzorgen tegen een vergoeding van € 22,50 exclusief verzendkosten.

Indien u uw inschrijving wilt annuleren of verplaatsen is dit kosteloos mogelijk tot 30 dagen voor aanvang van de cursus. Indien dit plaatsvindt tussen 30 en 7 dagen voor de cursus zijn wij genoodzaakt 50% van de cursusprijs in rekening te brengen. Indien u nog wilt verplaatsen of annuleren binnen de termijn van 7 dagen voor de cursus is geen restitutie van het cursusgeld mogelijk.

Selecteer uw keuze

  Winkelmand