ADN BASIS

Deze opleiding is door het CCV gecertificeerd en wordt afgesloten met een examen bij het CCV (dit is mogelijk op diverse locaties door heel Nederland). Transafe kan voor u een examenplaats reserveren en de examenaanvraag verder voor u verzorgen.

De cursus ADN-basis bestaat uit 4 dagen theorie en 1 praktijkdag. De cursus vindt plaats op onze leslocatie in Barendrecht. De lestijden zijn van 08:45 uur tot 16:30 uur.

Onderstaande onderwerpen komen aan bod:

 • ADN-wetgeving voor het vervoeren van gevaarlijke stoffen
 • Bouw en uitrusting
 • Meettechnieken en monstername
 • Kennis van producten
 • Laden, lossen en vervoeren
 • Documenten
 • Gevaren en voorzorgsmaatregelen
 • Praktische oefeningen
 • Behandeling van laadruimen en aangrenzende ruimten
 • Behandeling van ladingtanks en aangrenzende ruimten
 • Blootstelling aan gevaar en voorzorgsmaatregelen
 • Stabiliteit

De kosten van deze cursus bedragen € 1.035,- exclusief BTW en de kosten van het examen bedragen € 138,-. 

Een online leeromgeving, de lunch, de praktijkles op locatie (brand blussen) en het verzorgen van de examenaanvraag zijn bij de prijs inbegrepen. Eventuele herexamens zijn niet bij de prijs inbegrepen en worden apart gefactureerd. De kosten van een herexamen bedragen € 138,- exclusief BTW.

Let op: Transafe is geen examenlocatie. Het examen wordt afgenomen op een locatie van het CCV. Om de door u gewenste datum en locatie af te stemmen, raden wij u aan meteen contact met ons op te nemen nadat u een bevestiging van inschrijving heeft ontvangen. Het examen moet binnen zes maanden na het einde van de opleiding plaatsvinden.

Bent u al klant van Transafe, dan ontvangt u 5% korting op de cursusprijs.

Tijdens de lessen kunt u gebruik maken van ADN-wetgeving 2023-2024. Deze boeken kunt u na afloop van de cursus meenemen en gebruiken tijdens het examen. Tijdens de gehele cursus moet u zich kunnen legitimeren met een geldig legitimatiebewijs. Zonder geldig legitimatiebewijs is deelname niet mogelijk.

Voorbereiding op de cursus:
Voor al onze cursisten stellen wij GRATIS een online leeromgeving beschikbaar. Hier vindt u instructievideo’s met uitleg over het ADN, de ADN-examentrainer, wetgeving en onze cursusmap.

De online leeromgeving wordt u na inschrijving middels een link digitaal ter beschikking gesteld. Wij adviseren u dit door te nemen ter voorbereiding op uw ADN-basiscursus. De informatie in de cursusmap dient als naslagwerk en ter verdieping van de lesstof. In de lessen zal deze informatie door middel van een presentatie getoond worden. Indien u de cursusmap toch hard-copy wilt ontvangen, kunnen wij dit voor u verzorgen tegen een vergoeding van € 39,- exclusief verzendkosten.

Indien u uw inschrijving wilt annuleren of verplaatsen is dit kosteloos mogelijk tot 30 dagen voor aanvang van de cursus. Indien dit plaatsvindt tussen 30 en 7 dagen voor de cursus zijn wij genoodzaakt 50% van de cursusprijs in rekening te brengen. Indien u nog wilt verplaatsen of annuleren binnen de termijn van 7 dagen voor de cursus is geen restitutie van het cursusgeld mogelijk.

Indien er een CBR-examen voor u is gereserveerd, worden deze kosten doorbelast in geval van annuleren of verplaatsen. Deze worden dus niet gecrediteerd.

Als u door ziekte of andere onverwachte omstandigheden één of meerdere lesdagen niet bij de cursus aanwezig kan zijn, moeten deze dagen bij een volgende cursus worden ingehaald om aan de eisen van het CCV te voldoen. Voor het inhalen van lesdagen brengen wij kosten in rekening. Deze kosten bedragen € 150,- per dag.

Selecteer uw keuze

Switch The Language
  Winkelmand