ADN CHEMIE

Deze opleiding is door het CCV gecertificeerd en wordt afgesloten met een examen bij het CCV (dit is mogelijk op diverse locaties door heel Nederland). Transafe kan voor u een examenplaats reserveren en de examenaanvraag verder voor u verzorgen. Het examen ADN-chemie bestaat uit 2 onderdelen: een casus en meerkeuzevragen.

De cursus ADN-chemie bestaat uit 2 lesdagen theorie. De cursus vindt plaats op onze leslocatie in Barendrecht. De lestijden zijn van 08:45 uur tot 16:30 uur.

Onderstaande onderwerpen komen aan bod:

 • Basisbegrippen uit de Chemie
 • Chemische reactie
 • Basisbegrippen uit de Natuurkunde
 • Tabel C van het ADN
 • Het schoonmaken van ladingtanks
 • Monstername van chemicaliën
 • Persoonlijke veiligheid
 • Gasconcentratiemetingen
 • Betreden van besloten ruimten
 • Gasvrijverklaringen en toegestane werkzaamheden
 • Ladingbehandeling, vullingsgraden en temperatuursinvloeden
 • Maatregelen bij noodsituaties

De kosten van deze cursus bedragen € 642,- exclusief BTW en de kosten van de twee examenonderdelen bedragen € 158,- exclusief BTW. 

Het lesmateriaal, de lunch en het verzorgen van de examenaanvraag zijn bij de prijs inbegrepen. Eventuele herexamens zijn niet bij de prijs inbegrepen en worden apart gefactureerd. De kosten van een herexamen bedragen per onderdeel € 79,- exclusief BTW.

Let op: Transafe is geen examenlocatie. Het examen wordt afgenomen op een locatie van het CCV. Om de door u gewenste datum en locatie af te stemmen, raden wij u aan meteen contact met ons op te nemen nadat u een bevestiging van inschrijving heeft ontvangen.

Bent u al klant van Transafe, dan ontvangt u 5% korting op de cursusprijs.

Tijdens de lessen kunt u gebruik maken van ADN-wetgeving 2023-2024. Deze boeken kunt u na afloop van de cursus meenemen en gebruiken tijdens het examen. Tijdens de gehele cursus moet u zich kunnen legitimeren met een geldig legitimatiebewijs. Zonder geldig legitimatiebewijs is deelname niet mogelijk.

Voorbereiding op de cursus:
Voor al onze cursisten stellen wij GRATIS de ADN-examentrainer beschikbaar. Dit is een online tool die uit de officiële ADN-examenvragencatalogus een proefexamen voor u samenstelt. Met dit programma kunt u eindeloos multiple choice-vragen oefenen. Tijdens de cursus ontvangt u oefenexemplaren voor de casus.

Indien u uw inschrijving wilt annuleren of verplaatsen is dit kosteloos mogelijk tot 30 dagen voor aanvang van de cursus. Indien dit plaatsvindt tussen 30 en 7 dagen voor de cursus zijn wij genoodzaakt 50% van de cursusprijs in rekening te brengen. Indien u nog wilt verplaatsen of annuleren binnen de termijn van 7 dagen voor de cursus is geen restitutie van het cursusgeld mogelijk.

Als u door ziekte of andere onverwachte omstandigheden één of meerdere lesdagen niet bij de cursus aanwezig kan zijn, moeten deze dagen bij een volgende cursus worden ingehaald om aan de eisen van het CCV te voldoen. Voor het inhalen van lesdagen brengen wij kosten in rekening. Deze kosten bedragen € 150,- per dag.

Selecteer uw keuze

Switch The Language
  Winkelmand