ADN HERHALING ANTWERPEN

Deze opleiding is door het CCV gecertificeerd en wordt afgesloten met een examen bij Transafe. Als deze opleiding plaatsvindt op onze locatie in Antwerpen geldt de betreffende Belgische certificering.

De cursus ADN-herhaling bestaat uit 3 lesdagen: dag 1 theorie, dag 2 stabiliteit en dag 3 praktijk (inclusief brandtraining). De lestijden zijn van 08:45 uur tot 16:30 uur.

Onderstaande onderwerpen komen aan bod:

 • Doel van de voorschriften
 • Productclassificatie
 • Droge ladingvaart bespreking van Tabel A van het ADN
 • Laden en losse van droge ladingschepen
 • Tankvaart: bespreking Tabel C – overgangsvoorschriften
 • Laden en lossen van tankschepen
 • ADN-controlelijst
 • Verantwoordelijkheden van de betrokken partijen
 • Meten en detecteren
 • Betreden van besloten ruimtes
 • Gebruik en onderhoud diverse persoonlijke beschermingsmiddelen
 • Verschillende meetapparatuur en het gebruik hiervan

Stabiliteit
Voor 31 december 2019 moet u een aantekening stabiliteit hebben op het ADN-certificaat. De tweede lesdag van deze cursus ADN-herhaling voldoet aan deze eisen.

Een ADN-verklaring moet verlengd worden in de periode van maximaal één jaar voor de afloopdatum. De nieuwe geldigheidsduur vangt aan op de afloopdatum van de vorige verklaring en is 5 jaar geldig. Als men de herhalingscursus eerder dan een jaar voor de afloopdatum van de verklaring volgt, vangt de geldigheidsduur van de nieuwe verklaring aan op de datum van het bewijs van deelname aan de cursus. Verlopen ADN-verklaringen kunnen niet worden verlengd.

De kosten van deze cursus bedragen € 540,00 exclusief BTW. 

Digitaal lesmateriaal, de lunch, de praktijkles op locatie (brand blussen) en deelname aan het examen zijn bij de prijs inbegrepen. Eventuele herexamens zijn niet bij de prijs inbegrepen en worden apart gefactureerd. De kosten hiervan bedragen € 100,00 exclusief BTW.

Bent u al klant van Transafe, dan ontvangt u 5% korting op de cursusprijs.

Tijdens de lessen maakt u gebruik van leenexemplaren van de ADN-wetgeving 2019-2020. Deze dient u na het examen in te leveren. Tijdens de gehele cursus moet u zich kunnen legitimeren met een geldig legitimatiebewijs. Zonder geldig legitimatiebewijs is deelname niet mogelijk.

Voorbereiding op de cursus:
Voor al onze cursisten stellen wij GRATIS de ADN-examentrainer beschikbaar. Dit is een online tool die uit de officiële ADN-examenvragencatalogus een proefexamen voor u samenstelt. Met dit programma kunt u eindeloos multiple choice-vragen oefenen.

Omdat er tijdens de cursussen weinig gebruikt wordt gemaakt van het cursusmateriaal hebben wij ervoor gekozen dit alleen nog digitaal te verstrekken. De informatie in de cursusmap dient als naslagwerk en ter verdieping van de lesstof. In de lessen zal deze informatie door middel van een presentatie getoond worden. Wanneer u interesse heeft in het digitale bestand kunt u dit per e-mail aan ons laten weten. U ontvangt hierna een e-mail met daarin extra informatie over hoe u het cursusmateriaal kunt bereiken. U dient zich eenmalig te registeren en een persoonlijke activatiecode in te wisselen. Hierna is het cursusmateriaal beschikbaar. Indien u het cursusmateriaal toch hard-copy wilt ontvangen, kunnen wij dit voor u verzorgen tegen een vergoeding van € 22,50 exclusief verzendkosten.

Indien u uw inschrijving wilt annuleren of verplaatsen is dit kosteloos mogelijk tot 30 dagen voor aanvang van de cursus. Indien dit plaatsvindt tussen 30 en 7 dagen voor de cursus zijn wij genoodzaakt 50% van de cursusprijs in rekening te brengen. Indien u nog wilt verplaatsen of annuleren binnen de termijn van 7 dagen voor de cursus is geen restitutie van het cursusgeld mogelijk.

Selecteer uw keuze

Switch The Language
  Winkelmand