ADN HERHALING

Als ADN-deskundige moet u iedere 5 jaar de geldigheid van uw ADN-certificering verlengen. De ADN-regels waar men dagelijks mee te maken heeft zijn meestal goed bekend. Toch blijken de dagelijkse praktijk en de theorie van het ADN helaas niet altijd volledig op elkaar aan te sluiten. Vanuit verschillende wetgevingen en marktpartijen worden eisen gesteld aan het werken met gevaarlijke stoffen die afwijken van hetgene beschreven in het ADN. Daarbij werkt men vaak op een bepaald type schip en werkt men maar met een beperkt aantal verschillende stoffen. Hierdoor blijkt dat de brede kennis van het ADN, benodigd voor het ADN-examen, niet goed beheerst wordt.

Om u voor te bereiden op uw herhalingsexamen bieden wij twee verschillende ADN-cursussen aan. Beide opleidingen bevatten dezelfde onderwerpen maar worden gegeven op een zeer verschillend tempo. Een goede voorbereiding is voor beide varianten sterk aan te bevelen, maar is voor de 2-daagse opleiding een absolute vereiste.

Hieronder treft u meer informatie over deze opleidingen aan zodat u een goede keuze kunt maken welke opleidingsduur het beste bij u past.

Vanuit Transafe staan wij voor kwaliteit en raden u dan ook aan te kiezen voor de 3-daagse ADN-herhalingscursus, een cursus met meerwaarde!

2-daagse herhalingscursus

Beste keuze wanneer:

– uw kennis van de wetgeving optimaal is;
– u goed bekend bent met het zoeken in het ADN;
– u voorafgaand aan de opleiding uzelf zeer goed voorbereidt;
– u geen moeite heeft om veel informatie in een korte tijd te verwerken;
– u de opleiding graag in een zo kort mogelijke tijd afrondt.

Tijdens de gevorderde herhalingsopleiding wordt de inhoud en het gebruik van de wetgeving besproken. Wijzigingen en actuele onderwerpen worden behandeld. Tijdens deze 2-daagse herhalingscursus wordt op een vlot tempo de ADN-stof behandeld. Hierbij is er zeer beperkte tijd voor vragen en verduidelijking van lastige(re) onderwerpen. Tijdens deze 2-daagse cursus is er geen ruimte voor het klassikaal bespreken van oefentoetsen. Tijdens de voorbereidingsperiode voorafgaand aan de cursus kunt u uiteraard wel (via e-mail) vragen stellen ter verduidelijking van vragen gemaakt in de online examentrainer.

Om te kunnen slagen voor het herhalingsexamen (aan het einde van dag 2) is het een vereiste dat de deelnemer zich voorafgaand aan de cursus voldoende voorbereidt met de digitale cursusmap en ook voldoende heeft geoefend met de online examentrainer. Samengevat kan worden gesteld dat het gaat om twee zeer intensieve cursusdagen waarbij het examen om 16:00 uur wordt afgenomen.

3-daagse herhalingscursus

Beste keuze wanneer:

– uw kennis van de wetgeving wat weggezakt is;
– u het zoeken in de wetgeving lastig vindt;
– u het leren op een rustig(er) tempo prettig vindt;
– u zo goed mogelijk voorbereid op het examen en het werken met het ADN wilt worden.

Tijdens deze standaard herhalingsopleiding worden de kennis en het gebruik van de wetgeving opgefrist en worden wijzigingen en actuele onderwerpen behandeld. Tijdens deze 3-daagse herhalingscursus wordt op een redelijk rustig tempo de stof behandeld. Hierbij is voldoende ruimte voor herhaling, vragen van cursisten, bespreken van oefentoetsen en verdere verduidelijking van lastige(re) onderwerpen.

Om te kunnen slagen voor het herhalingsexamen (aan het einde van dag 3) wordt sterk aangeraden om voorafgaand aan de cursus voldoende te oefenen. Hiervoor kunt u vanaf het moment van inschrijving gebruikmaken van onze digitale cursusmap en online examentrainer.

In het verleden hebben wij meerdere malen vernomen dat het afnemen van het examen om 16:00 uur, aan het einde van de dag als belastend ervaren werd. Bij deze cursus nemen wij het examen bij u af om 14:30 uur. U heeft hierdoor mogelijk meer energie over voor het examen en kunt u voor de avondspits de cursuslocatie verlaten.

    Winkelmand